Eleccions municipals i al Parlament Europeu 2019

Del 01/12/2018 al 30/01/2019

Informació per als ciutadans estrangers que vulguin votar a les properes eleccions.

 

 

El proper dia 26 de maig de 2019 es celebraran eleccions municipals i al Parlament Europeu.

En aquestes eleccions podran votar els ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea residents a l'Estat espanyol. En el cas de les eleccions municipals també ho podran fer les persones procedents de països que hagin signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile). Per poder formar part d'aquest cens s'ha d'haver manifestat prèviament la voluntat d'exercir aquest dret de vot.

Per facilitar la manifestació de voluntat de vot, l'Oficina del Cens Electroal envia entre octubre i novembre una comunicació als ciutadans de la UE residents a Espanya amb les dades dels seus empadronaments. Aquesta comunicació inclou una clau de tramitació telemàtica (CTT) que possibilita realitzar la manifestació de vot per internet.

Els requisits són els següents:

Si ets ciutadà de la Unió Europea:

  • Tenir 18 anys o més.
  • Estar inscrit en el Padró municipal d'habitants.
  • Fer una declaració formal de vot si anteriorment no s'ha participat en processos electorals. Es pot fer personalment a l'Ajuntament, per internet (a través de la seu electrònica de l'INE, https://sede.ine.gob.es) o per correu postal (a la Delegació Provincial de l'Oficina del Cens Electoral).

Si ets ciutadà d'un país amb Acords de reciprocitat de vot per les eleccions municipals:

  • Tenir 18 anys o més.
  • Estar inscrit al Padró municipal d'habitants.
  • Tenir l'autorització de residència a l'Estat espanyol.
  • Haver residit legalment al territori espanyol el temps exigit en l'acord: 3 anys en el cas de Noruega i 5 anys per la resta de països. Aquest requisit es podrà justificar presentant un certificat de residència expedit per la Comissarri de la Policia Nacional.
  • Sol·licitar la inscripció en el cens electoral a l'Oficina del Cens Electoral (per internet o per correu postal) o bé personalment a l'Ajuntament, a partir de l'1 de desembre de 2018 i fins el 15 de gener de 2019.

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 26/11/2018 17:14