Eleccions europees 2024

Dimarts, 23 de gener de 2024

 

 

Informació adreçada als ciutadans nacionals d'un altre país de la UE residents a Espanya

 

Els ciutadans europeus residents a Espanya que vulguin votar a Espanya han de manifestar el seu consentiment abans del 30 de gener del 2024, tret que ho hagin fet amb anterioritat.

 

On han de registrar-se per votar?

Cal estar empadronat o empadronar-se a l’ajuntament abans del 30 de gener del 2024 presentant la documentació requerida per aquest tràmit. Al mateix temps caldrà indicar on va votar per última vegada al seu país d'origen per evitar el doble vot i manifestar la seva voluntat de votar a les eleccions europees a Espanya.

 

Hi ha diverses opcions per fer-ho.

Per internet, al portal de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) o en persona en el moment de l'empadronament o més endavant, lliurant a l’ajuntament el formulari oficial (DFA) disponible al mateix ajuntament o a la plataforma de l'INE.

 

Finalment, uns mesos abans de les eleccions, l'Oficina del Cens Electoral (OCE) envia una notificació als nacionals d'altres països de la UE residents a Espanya que encara no han manifestat la voluntat de votar a les eleccions europees a Espanya.

Atenció! L'OCE només envia la notificació una vegada: si no es respon, entén que no es vol exercir el dret a votar a Espanya.

Darrera actualització: 23.01.2024 | 08:55