Proves d'alerta de Protecció Civil al mòbil

Dimarts, 12 de setembre de 2023

 

El passat mes de febrer es va posar en funcionament el sistema d'Alertes de Protecció Civil en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d'emergència greu basats en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

Des de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya s'està realitzant una àmplia campanya de difusió d'aquest sistema.

Al llarg d'aquests mesos s'han fet diverses proves d'alertes al mòbil arreu del territori, i s'ha previst una prova el dia 14 de setembre a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. La prova es divideix en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí. L'enviament es farà de la manera següent:

  • 10 hores: Vallès Oriental, Maresme, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.
  • 11 hores: Barcelona.
  • 12 hores: Vallès Occidental.
  • 13 hores: Baix Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.

Tots els telèfons mòbils que estiguin a la zona rebran el missatge. El missatge apareixerà a les pantalles acompanyat d'un so d'alerta específic.

Per valorar la prova s'ha previst una enquesta per informar si s'ha rebut correctament el missatge als telèfons mòbils. La participació en aquesta enquesta és clau per comprovar el correcte funcionament del sistema, per això és important participar-hi.

Per més informació, podeu consultar la pàgina web de la Generalitat des del següent enllaç: interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil 

Darrera actualització: 12.09.2023 | 14:34