Notícies

 • Ajuts al pagament del lloguer Ajut al pagament del lloguer per a persones de 35 anys o menys 24/03/2023

  L’Agència d’Habitatge de Catalunya ha obert la  convocatòria 2023 d’ajuts del lloguer o cessió d’ús per a persones de 35 anys o menys.

  El termini per presentar les sol·licituds és del 23 de març al 5 d'abril.

 • Càmeres al pavelló Instal·lació de càmeres de videovigilància a la zona esportiva 24/03/2023

  S'ha instal·lat un sistema de videovigilància a la zona esportiva a causa dels actes vandàlics ocorreguts en els últims anys.

  Aquesta instal·lació es compon de quatre càmeres a l'exterior del pavelló i dues càmeres a la pista de pàdel.

   

   

   

 • PPA Precaucions arran de l'evolució de la Pesta Porcina Africana (PPA) 21/03/2023

  Arran de l'evolució de la Pesta Porcina Africana (PPA) per Europa i les conseqüències devastadores que suposaria l'entrada de la malaltia a Catalunya, des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) s'estan realitzant diverses actuacions  per prevenir la introducció de la PPA al nostre territori.

  S'adjunta un díptic, preparat des del Servei de Prevenció en Salut Animal (SPSA), on s'explica la malaltia, la simptomatologia, com es pot transmetre, recomanacions de bioseguretat i mesures de vigilància, adreçat tant a granges d'autoconsum o reduïdes com a nuclis zoològics per informar-los i instar-los a seguir un conjunt de recomanacions per a prevenir la introducció i difusió de la malaltia a Catalunya.

 • PVI Processos selectius del PVI de la Diputació de Barcelona 20/03/2023

  Des del Programa d’Informació i Vigilància contra Incendis Forestals (PVI) de l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona s'han convocat diversos processos selectius, dos d'ells relacionats en tècnics per gestionar equips del PVI:

  • A-04/23-A.- Tècnic/a gestió d'espais naturals  - Pla d’informació i vigilància contra els incendis forestals.
  • S-03/23 - Enginyer/a forestal

  Les sol·licituds es poden presentar des del 17 de març.

  Per més informació, es pot consultar el següent enllaç: : https://www.diba.cat/es/web/seleccio/torn-lliure

   

 • Com identificar una vespa velutina Instal·lació de paranys per frenar la vespa asiàtica 14/03/2023

   

  La vespa asiàtica o vespa velutina està instal·lada en el nostre territori, essent un problema per l'apicultura, la biodiversitat animal i la salut pública. Any rere any veiem la proliferació dels seus nius i la multiplicació dels seus exemplars.

  Entre l'última setmana de març i la primera d'abril és el moment òptim per posar paranys i intentar frenar la seva expansió a nivell local. En aquesta època només trobem les reines fecundades, que seran les responsables d'iniciar un niu primari, que acabarà en un de secundari amb més de 2.000 exemplars. Si aconseguim que no es reprodueixin, podem estalviar-nos a l'estiu un niu farcit de vespes.

   

  Per qualsevol dubte, el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament resta a la vostra disposició per ampliar aquesta informació, explicar com actuar en cas de detectar un niu, indicar com preparar paranys i quin és el millor atraient per posar dins la trampa. 

 • Situació excepcional de sequera Consum responsable d'aigua davant la situació excepcional per la sequera 10/03/2023

   

  L'Agència Catalana de l'Aigua ha decretat una sèrie de mesures davant la declaració d'excepcionalitat per sequera hidrològica, segons el Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera.

  Per més informació, es pot consultar el Portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya, des d'on s'informa de l'estat actual de la sequera, dades meteorològiques o quines mesures es planifiquen per garantir l'abastament d'aigua.

   

 • Pont de Can Ginebra Inici de les obres de reparació de la barana del pont d'accés a la Urbanització Can Ginebra 10/03/2023

  Dilluns 13 de març comencen les obres per reparar la barana del pont d'accés principal a la Urbanització Can Ginebra.

  Podran haver-hi talls puntuals de la circulació.

  Disculpin les molèsties.

 • Desbrossament al carrer del President Lluís Companys Treballs de desbrossament al carrer del President Lluís Companys i al carrer de la Llibertat 08/03/2023

  Tasques de desbrossament als carrers del President Lluís Companys i de la LLibertat.

  Agraïm la col·laboració del veïnat per retirar els vehicles i evitar possibles danys materials.

 • Transperfect Mountain Challenge Estacionaments reservats i restriccions de pas el divendres 10 i el dissabte 11 de març de 2023, en motiu de la Transperfect Mountain Challenge 08/03/2023
  • El divendres 10 i el dissabte 11 de març no es podrà estacionar a l'aparcament del Rector, en motiu de les tasques de desbrossament que s'han de dur a terme i  els actes de la Transperfect Mountain Challenge.
  • El dissabte 11 de març no es podrà estacionar en les següents zones: càrrega i descàrrega del carrer del 25 de juny; davant l'Ajuntament; aparcament del bus del carrer de les Escoles i al final del carrer de l'Església. Quedarà restringit el pas del carrer Josep Maria Collet, amb accés només pels veïns.

   

  Agraïm que es respectin les zones senyalitzades.

  Disculpeu les molèsties.

 • Dia de la Dona Dia Internacional de les Dones 08/03/2023

  8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Sant Iscle de Vallalta, amb les dones!

 • Taller sobre Taller sobre bretxa digital: l'aplicació de "La meva salut" 01/03/2023

  El passat divendres 24 de febrer es va realitzar el segon taller sobre bretxa digital, enfocat a l'ús de "La meva salut" (com instal·lar l'aplicació, i ús bàsic de la mateixa). El primer taller es va dur a terme el passat desembre sobre "ús bàsic del mòbil", ambdós conduïts per Creu Roja.

  Agraïm la participació dels assistents i us animem a participar en la tercera i última sessió, que tractarà sobre pàgines web i compres segures (data pendent a confirmar). 

 • Pista de pàdel Obertura de la pista de pàdel. Ja es poden fer les reserves a través de l'aplicació 24/02/2023

  Ja han finalitzat les obres de la pista de pàdel, instal·lada a la zona esportiva. A partir del dilluns, 27 de febrer, entra en funcionament l'aplicació "Reservaplay" per poder fer les reserves de la pista.

  A través de l'aplicació cal primer registrar-se com a usuari i posteriorment procedir a fer la reserva.

   

   

 • Taules de pícnic a Font Montnegre Instal·lació de taules de pícnic 06/02/2023

  Seguint amb els arranjaments dels parcs, s'ha instal·lat una taula de pícnic a la Plaça de les Basses i dues al parc de la Urbanització Font Montnegre.

 • Plaques fotovoltaiques Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l'Ajuntament 03/02/2023

   

  Des de principis d'any estan en funcionament les plaques fotovoltaiques de l'edifici de l'Ajuntament. Amb una instal·lació que consta de 24 mòduls, aquesta actuació ha tingut un cost de 17.838,24€, i s'ha finançat, en gran part, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, dins el Programa sectorial d'actuacions per fer front a l'emergència climàtica, per un import de 15.015,17€.

   

 • Comunicat de crema A partir del dos de gener, les petites i micro explotacions agràries ja poden cremar restes vegetals 10/01/2023

  Des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  de la Generalitat de Catalunya, informen que, amb l’aprovació de la Llei 30/2022, el passat 24 de desembre, es modifica l’article 27.3 de la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, del Govern espanyol, que només permetia cremar residus vegetals amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual. Així, a partir del dia 2 de gener, queden exemptes d’aquesta obligació totes les petites i micro explotacions, que podran cremar restes vegetals sense cap autorització excepcional. 

  En aquest supòsit s’inclouen totes aquelles explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que generen menys de 10 M€ anuals de volum de negoci. En el cas de Catalunya, el 99% de les explotacions agràries quedarien incloses dins d’aquest grup. Això vol dir que en la majoria dels casos es tornarà al procediment habitual de comunicació de cremes de restes vegetals (que anava del 16 d’octubre al 14 de març) i que només requeria una simple comunicació per poder tirar endavant amb l’eliminació de les restes.

 • Panells solars Bonificació per a la instal·lació de plaques solars 22/11/2022

  Els immobles en els quals s'instal·lin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia provinent del sol (sense estar obligats a això per al normativa urbanística o les ordenances municipals) gaudiran d'una bonificació del 50% de la quota íntegra de la contribució (IBI) per un període de 3 anys. 

 • Biblio@ccés Santiscle Biblio@ccés: noves subscripcions i novetats literàries 18/11/2022

  Des del dilluns 31 d'octubre, l'horari del Biblio@ccés és de dilluns a divendres de 16.30 a 19 hores.

  Encetem l'any amb:

  • Noves subscripcions de revistes especialitzades en moda, cuina, música, cinema, natura, disseny, entre d'altres.
  • Novetats literàries, infantils i juvenils.
  • Novel·les d'autors i autores, com: 
   • Dolores Redondo
   • Eva G. Sáenz de Urturi
   • Mikel Santiago
   • Manel Loureiro
   • Lucy Adlington

   

   

 • Contenidor d'oli de cuina Nous contenidors per reciclar l'oli de cuina 16/11/2022

  L'Ajuntament ha adquirit 3 nous contenidors per reciclar l'oli de cuina. 

  Se n'ha situat un a la urbanització Can Ginebra, un altre a la urbanització Font Montnegre i un tercer ha reemplaçat un contenidor que havia sigut sostret de la seva ubicació.

Darrera actualització: 26.10.2022 | 11:55
Darrera actualització: 26.10.2022 | 11:55