El Casal

Carrer Escoles, 4 
08359 Sant Iscle de Vallalta 

93 794 61 28

HISTÒRIA: 
A Sant Iscle hi havia un edifici que pertanyia al Sindicato de Labradores on avui hi ha el nou ajuntament. Al pis d'aquest edifici s'hi celebraven tota mena d'actes festius, principalment ball i cine, encara que segons sembla també s'havia fet ball a baix a la planta del magatzem. 

Arribà, com llei de vida, un dia en què les bigues de fusta digueren prou, i llavors s'acabaren les festes en aquest local. 

Sant Iscle es quedà sense local per a les seves celebracions populars, i per això les festes s'havien de celebrar a l'aire lliure. 

Però sorgí un grup d'entusiastes veïns, emprenedors i decidits, que es reuniren per fer una associació i construir un nou local, això era el juny de 1965. 

Aquí va néixer l'Asociación de Cabezas de Familia, que es deia en aquell temps. Més tard es va dir Associació Familiar la Salut. 

On farem el local? D'on sortiran els calés? “Ja ens espavilarem”, va ser el crit unànime. 

El 3 de juny de 1967 es comprà un terreny per l'import de 12.000 pessetes. El Sindicato, després dels seus estires-i-arronses féu donació d'una part del seu terreny. Amb tots dos junts és on hi ha avui el casal. 

El 23 de juliol de 1967 la junta acordà acceptar el pressupost per a la seva construcció a l'empresa Cuenca s.a., el qual s'escollí d'entre diversos participants al concurs. El 3 d'agost de 1967 es col•locà la primera pedra, amb assistència de la junta, les autoritats i el poble en pes. 

Per la Festa Major d'hivern, els dies 17,18 i 19 de novembre de 1967, es van fer els actes d'inauguració del Casal, segons consta en el llibre d'actes de l'”Asociación”.
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01/09/2016 08:53