Servei d'ajuda al domicili

El servei d'ajuda al domicili ofereix suport per a realitzar tasques al domicili de la persona dependent. S'adreça a persones que, de forma temporal o permanent, no poden realitzar les activitats bàsiques de la vida diària (ABVD). El principal objectiu és mantenir la persona al seu domicili i millorar la qualitat de vida i alliberar una mica la càrrega del cuidador principal. Aquest servei inclou dos tipus d'ajudes:

  • Atenció i cura de la persona al domicili: suport amb la higiene i la cura personal, l'alimentació, el suport al seguiment mèdic i presa de la medicació, els desplaçaments, acompanyaments fora del domicili, etc.
  • Atenció a les necessitats de la llar: suport per la neteja de la llar, fer el llit, fer el menjar, rentar la roba i totes aquelles tasques que la persona dependent no pot realitzar. També es treballa per a l'aprenentatge d'hàbits: afavorir la cura personal, el manteniment de la llar, la cura de menors o el foment de les pautes d'higiene, l'alimentació, etc.

Qui el pot demanar?

Persones en situació de dependència (per exemple: persones grans, famílies amb infants discapacitats, adults amb malaltia mental, etc.), o aquelles que donades certes situacions econòmiques i socials en què es troben es valora la situació de vulnerabilitat. En aquest segon grup es prioritzaran les situacions de persones amb greus problemes socials.

Darrera actualització: 19.10.2022 | 10:51
Darrera actualització: 19.10.2022 | 10:51