Actuació del Consell Comarcal del Maresme al col·lector d'aigües residuals en alta que transcorre per la riera de la Vallalta

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

Des del Consell Comarcal del Maresme s'està executant una actuació de sanejament que consta en la "Reposició del col·lector en alta que transcorre per la riera de la Vallalta amb la finalitat d'evitar filtracions".

El tram del col·lector de gravetat en alta que transporta les aigües residuals des del municipi de Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta cap a l'estació de bombament EBAR1 Emissari és d'un material anomenat Ribloc. Hi ha molts problemes relacionats amb aquest material, ja que és molt dèbil i normalment es fa servir com un segon encofrat i no com a col·lector pròpiament dit.

Per aquest motiu hi ha trams on el tub està aixafat, deformat o foradat i té moltes juntes que no segellen entre elles. També hi ha trams on les arrels dels arbres han entrat a l'interior i provoquen obturacions.

L'actuació que es realitza aquest any ha començat al pou de registre situat al darrera del polígon industrial El Molí, empalmant amb el tram d'uns 300 ml que ja es va canviar l'any 2019.

La longitud del tram que es canviarà serà d'uns 1200 ml i serà més complicada que la de l'any 2019 perquè ara el col·lector va ben bé per dins de la riera, no per la plataforma lateral. A més, en alguns trams hi ha la roca i l'excavació serà més dificultosa.

Es farà la reposició de 1200 ml del col·lector en el tram alt en què encara és de Ribloc, substituint-lo per PEAD, amb les juntes estanques.

El pressupost d'execució d'aquesta obra és de 250.000,00 € (més IVA).

Darrera actualització: 15.11.2022 | 14:19

Imatges