El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural alerta de l'epidèmia d'Influença aviària que afecta tot Europa

Dimarts, 8 de novembre de 2022 a les 00:00

Durant els anys 2021 i 2022, Europa està patint la major epidèmia d'Influença Aviària d'Alta Patogenicitat (IAAP) en aus silvestres i aus de corral observada fins el moment.

El període de tardor-hivern és el de major risc d'introducció de la malaltia, coincidint amb la migració hivernal de les aus del nord i centre d'Europa.

Per aquesta raó és de gran importància que la ciutadania, especialment els titulars d'explotacions avícoles comercials i particulars amb tinença d'aus de corral en règim d'autoconsum, siguin coneixedors de la situació de risc vers la IAAP i de la necessitat d'aplicar mesures de prevenció per tal d'evitar que la malaltia pugui afectar a les granges d'aus de corral.

  • Cal extremar les mesures de bioseguretat a les granges avícoles i evitar el contacte directe i indirecte de les aus de corral amb aus silvestres.
  • S'ha de notificar qualsevol sospita de malaltia.
  • S'ha d'instar a tots els particulars que mantenen aus de corral per autoconsum que comuniquin aquesta activitat a l'Oficina Comarcal del DACC.
Darrera actualització: 08.11.2022 | 11:22