Informació sobre les eleccions municipals 2023

Dijous, 13 d’abril de 2023

El 28 de maig se celebren les eleccions municipals, que han de decidir la constitució dels ajuntaments per al mandat 2023-2027. Us detallem a continuació el calendari amb les dates més destacades:

Consulta del cens electoral

Del 10 al 17 d'abril la ciutadania pot consultar el cens electoral. El cens serà el que es va tancar l'1 de febrer de 2023. Si heu fet un canvi de domicili en data posterior, constarà que heu de votar en el col·legi electoral que correspongui a la vostra antiga adreça. En cas de detectar algun error, hi ha temps per esmenar-ho fins al 17 d'abril.

La consulta es pot fer de dues maneres:

  • Presencial: a l'Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta (carrer de les Escoles, 2), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i també els dilluns a la tarda de 16 a 20 hores, prèvia identificació de la persona interessada.
  • En línia: amb certificat digital, a l'enllaç de la Seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística.

Si heu canviat de domicili o fa poc que esteu empadronats o empadronades a Sant Iscle de Vallalta, és important que comproveu que les dades són correctes. La inclusió en les llistes del cens és un requisit indispensable per exercir el dret a vot en les eleccions municipals del 28 de maig.

 

Sorteig per escollir les persones participants en les meses electorals

A partir del 29 d'abril, els ajuntaments fan el sorteig per elegir els ciutadans i ciutadanes per la composició de les meses electorals . Un cop notificats, les persones designades tenen un màxim de set dies per presentar al·legacions (com a màxim fins el 13 de maig). Ho han de fer davant les juntes electorals de zona (en el cas de Sant Iscle de Vallalta, Junta Electoral de Zona Arenys de Mar, al carrer d'Auterive s/n). Per més informació, podeu consultar al web del Ministeri de l'Interior.

 

Sol·licitud del vot per correu

Si el dia 28 de maig no podeu votar presencialment, teniu l'opció de fer-ho per correu. S'ha de demanar prèviament des del 4 d'abril i fins el 18 de maig, a les oficines de Correus o des del seu web (amb DNI electrònic o certificat digital).

El període per rebre la documentació que es necessita per poder votar per correu és del 8 al 21 de maig. Del 8 al 24 de maig podeu votar per correu els que ho hagueu sol·licitat.

 

Publicació de les candidatures

El termini de presentació de les candidatures davant la Junta Electoral és del 19 al 24 d'abril.

Les candidatures presentades es publicaran el 26 d'abril, i es ratificaran el 2 de maig, amb la publicació de les candidatures definitives.

 

Campanya electoral

La campanya electoral anirà del 12 al 26 de maig, essent el 27 de maig jornada de reflexió.

 

Jornada electoral

El dia 28 de maig el col·legi electoral estarà obert de les 9 fins a les 20 hores. A Sant Iscle serà al Casal (carrer de les Escoles, 4).

Darrera actualització: 13.04.2023 | 09:12