Programa d'Arranjament d'Habitatges

Divendres 14/08/2020

El Programa d'Arranjament d'Habitatges de la Diputació de Barcelona té la finalitat de promoure l'autonomia personal i millorar la qualitat de vida al domicili de les persones grans i de les persones amb discapacitat, per a garantir  les condicions d'accessibilitat, seguretat, higiene, habitabilitat i eficiència energètica mínimes dels habitatges objecte de les intervencions. Es poden acollir al programa fins el 15 de setembre de 2020.

 

Les intervencions incloses en el Programa poden ser:  

 
  • Banys: afavorir l'accessibilitat i facilitar la higiene personal (substitució de banyera per plat de dutxa, tractament antilliscant de paviments, adaptació del lavabo, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • Cuines: intervencions orientades a millorar les condicions de seguretat i facilitar les activitats de la vida diària a la cuina (substitució de placa de gas/butà per plaques elèctriques o altres elements de cocció, tractament antilliscant de paviments, adaptació del mobiliari, canvi d'aixetes, entre d'altres).
  • De caràcter general: intervencions adreçades a realitzar adaptacions i/o  proporcionar suports en l'entorn general del domicili per facilitar la mobilitat general de la persona (ampliacions de portes, eliminació de graons, instal·lació d'ajudes tècniques, entre d'altres).
  • Actuacions complementàries de millora de l'eficiència energètica dels domicilis: petites intervencions que puguin complementar els arranjaments realitzats i que tinguin com a finalitat la millora energètica dels domicilis.
  • Ajudes tècniques: productes fabricats especialment per permetre o facilitar la realització de determinades accions de la vida quotidiana, de tal manera que sense el seu ús, seria impossible o molt difícil per a la persona poder-les realitzar.

La persona interessada o bé els seus familiars hauran d'adreçar-se a serveis socials de l'Ajuntament, des d'on es valorarà la situació de cada cas i determinarà la idoneïtat del recurs. El termini per fer les sol·licituds és el 15 de setembre d'enguany.

El programa és fruit de la cooperació entre la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de la demarcació de Barcelona.

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18/01/2021 17:28