Reduïm, reutilitzem, reciclem!

Dilluns, 8 d'agost de 2022 a les 00:00

La gran quantitat de residus domèstics que generem és un greu problema a tot el món i també al nostre poble. Cal ser-ne conscients per tal de reduir, reutilitzar i reciclar correctament les deixalles que produïm.

Tot el que no podem deixar als contenidors de recollida selectiva ho hem de dur a la deixalleria: fluorescents, ferralla, bateries, restes de poda, pintures, radiografies, olis de cotxe i de cuina, electrodomèstics, fustes...

Els isclencs i isclenques disposem de dos espais on podem portar aquests residus:

- La deixalleria mòbil, on hi podem portar aerosols, bateries, bombetes i fluorescents, cables elèctrics, dissolvents, ferralla, ferralla electrònica, piles, radiografies, tòners i cartutxos de tinta, petits electrodomèstics, olis minerals i/o de motor, olis vegetals i/o de cuina, pintures, telèfons mòbils, roba i sabates i càpsules de cafè i que ens visita el segon dissabte de cada mes als següents punts:

  • De 9 a 10.30 hores: davant l'Ajuntament.
  • D'11 a 12 hores: Plaça de Ca l'Aranyó.
  • De 12.30 a 13.30 hores: Creuament “4 camins” Urbanització Font Montnegre.
  • De 14 a 15 hores: Carrer principal de Can Ginebra.

- La deixalleria d'Arenys de Munt, situada al carrer Torrent d'en Puig s/n. El seu horari és:

  • De dilluns a dissabte, de 9 a 13 hores i de 16 a 18 hores.
  • Diumenges de 10 a 14 hores.
  • El telèfon de contacte és el 93 793 89 85.

Cada cop que portem residus a la deixalleria d'Arenys de Munt o a la mòbil, presentant el carnet de la deixalleria, acumulem punts per gaudir d'una reducció en l'import de la taxa de residus domèstics, segons els barems següents:

  • De 3 a 6 viatges: 10%
  • De 7 a 10 viatges: 15%
  • Més de 10 viatges: 20%

La concessió de la tarifa reduïda tindrà efectes l'any següent. Si encara no disposeu de la targeta de la deixalleria, la podeu recollir a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) de l'Ajuntament.

Si teniu mobles i trastos vells per llençar, l'empresa RESMAR passa a recollir-los el segon i el quart dijous de cada mes. Cal trucar-los prèviament al 93 799 62 80 per indicar-los el domicili i confirmar el dia que s'han de treure al carrer, procurant que no facin nosa.

 

De l'1 de gener al 31 de març podeu sol·licitar l'aplicació de la tarifa 1 (0,00 €) o la 2 (72,50 €) segons la capacitat econòmica de la unitat familiar.

L'Ajuntament ofereix també un servei personalitzat de recollida de la resta de poda. El servei s'ha de sol·licitar prèviament a l'Ajuntament. Un cop acceptada, s'haurà d'efectuar la liquidació de la quota, que és de 52 € per cada viatge i que es pot fer en metàl·lic a les oficines municipals o mitjançant transferència bancària.

Us recordem que podeu recollir a l'Ajuntament unes bosses per reciclar a casa i un embut per reciclar oli (fins exhaurir existències).

 

Per a qualsevol aclariment, dubte i/o suggeriment podeu adreçar-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament, o trucar al 93 794 61 28.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 26.10.2022 | 12:19