Llocs d'interès

 • Cementiri municipal

  Recinte dedicat a la sepultura dels difunts del municipi. L'entrada se situa al costat de ponent, en un lateral, al costat de l'església. Reformat amb molt de cura el 2014, conserva la disposició dels fossars de les antigues parròquies del Montnegre.

 • Dones d'aigua

  Gorg situat en el curs baix del torrent de Ca l'Oller, poc abans de confluir amb el torrent de Can Vives i donar origen al torrent de la Roureda o de la Font de la Salut.

  L'indret es troba aigües avall de la finca de Ca l'Oller, a la qual pertany. El paratge pren el nom de la llegenda homònima, que la veu popular identifica amb el sot de Can Patiràs. Es tracta d'una fondalada humida, fresca i ombrívola, coberta de molsa i poblada per espècies vegetals pròpies dels boscos de ribera com la falguera i les avellanoses.

   Tot i pertànyer a la propietat de Ca l'Oller i estar delimitat per un mur de tanca paral·lel al camí que mena a la casa, Dones d'aigua es troba obert al públic i és accessible a peu des de l'esmentada pista forestal. 

   

  Font: Mapa de Patrimoni Cultural  de Sant Iscle de Vallalta (Diputació de Barcelona)

 • Ermita de la Salut

  Temple dedicat a la Mare de Déu de la Salut, situat als peus del camí que ressegueix el torrent de la Roureda o de la Font de la Salut, que en pren el nom.

  L'any 1885 s'hi va celebrar la primera missa.

 • Església de Sant Iscle

  L'església parroquial de Sant Iscle de Vallalta, que data del segle XVIII, comparteix advocació amb Santa Victòria, Sant Pere i Sant Feliu.

  Hi hagué una primera església romànica, de la qual en resten alguns vestigis a la base del campanar, que va ser consagrada l'any 1090. 

   

 • La Roca Caganera

  Pedra granítica de proporcions irregulars encastada a terra. Diu la tradició que els pagesos i caminaires hi feien parada en cas de necessitat imperiosa.

  Aquest indret està situat al nord del centre urbà de Sant Iscle de Vallalta, on comença el camí de terra que porta al veïnat de la Salut, Ca l'Oller, coll Senís i Can Vives de la Cortada.

   

 • Parc del Montnegre i el Corredor

  El Parc del Montnegre i el Corredor està integrat dins la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació, té la seu a Vallgorguina i compta des de l'any 2002 amb una Oficina d'Informació a Sant Iscle.

  A més de ser el municipi del Maresme amb més massa arbòria, Sant Iscle de Vallalta té 879 hectàrees dins del Parc, la qual cosa representa més de la meitat de la superfície del terme. 

   

 • Parc del Vegetals

  Espai obert situat al capdavall del barri de la Poca Farina, en el marge esquerre de la riera de Vallalta. Es tracta d'un parc lineal paral·lel al curs fluvial de 4.300 metres quadrats de superfície, comptant els talussos inferiors i superiors a la plataforma intermèdia.

   

 • Pla dels Forcs

  Les mostres més antigues i que ens deixen constància d'unes primeres petjades al nostre entorn són el conjunt de megàlits que es troben al Pla dels Forcs . Daten del Neolític final, i es tracta de pedres granítiques amb cúpules o cassoletes insculturades. En total són 25 cavitats de diferents diàmetres, que no semblen tenir un origen natural. Algunes estan unides entre si per canals esculpits a la roca. Hi ha qui diu que podria tractar-se d’una mena d’altars per retre culte a alguna deessa prehistòrica de la fertilitat o de l’agricultura. A causa de la seva proximitat a dolmens també podrien tenir alguna relació amb la mort.

  Font: Mapa de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

 • Plaça de les Basses

  La plaça de les Basses és una plaça pública que rep el seu nom de les antigues basses del molí fariner de Can Camps.

  Acull diversos esdeveniments al llarg de l'any, compta amb unes grades i una zona infantil al capdavall.

Darrera actualització: 15.09.2022 | 14:11
Darrera actualització: 15.09.2022 | 14:11